Scroll Top

Συνέντευξη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟΛ Βασίλη Σταύρου

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΠΟΛ έχει δώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας  της ΕΠΟΛ Βασίλης Σταύρου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της διαιτησίας.

Φίλε Βασίλη, καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε κάτι για εσάς, ποιος είσαι, πως ασχολήθηκες με την διαιτησία, την σταδιοδρομία σου από τον καιρό που ξεκίνησες μέχρι και σήμερα.

Γεννήθηκα στην Γύψου Αμμοχώστου. Από τα παιδικά μου χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Το 1974 ήρθαμε με την οικογένεια μου στον Ποταμό Γερμασόγειας. Στην ηλικία των 15 χρονών έπαιξα ποδόσφαιρο στην ΕΠΟΛ στο σωματείο ΠΡΟΟΔΟΣ Ποταμού Γερμασόγειας. Το 1987 ασχολήθηκα με την διαιτησία αρχίζοντας να διαιτητεύω αγώνες 4ης κατηγορίας και νέων.

 

Τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός και στην δική σου περίπτωση η διαιτησία;

Ο αθλητισμός για μένα σημαίνει πολλά. Καταρχήν προάγει την ευγενή άμιλλα και γαλουχεί ανθρώπους με ήθος. Προσφέρει στους νέους υγεία και τους αποτρέπει από πολλά δυσάρεστα που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο τους. Ο Αθλητισμός είναι πολιτισμός.

 

Όταν σου έκαναν πρόταση από το Δ.Σ. της ΕΠΟΛ για να αναλάβεις το πόστο του Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟΛ, ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;

Αμέσως θετική διότι ήθελα να προσφέρω.

 

Η ιστορία της ΕΠΟΛ είναι μεγάλη. Τι έχεις να πεις γι΄αυτό και ποια τα μελλοντικά σου σχέδια για αναβάθμιση της διαιτησίας της Ομοσπονδίας μας, αλλά και γενικά όλων των αγροτικών Ομοσπονδιών;

Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε το 1956 και σήμερα διεξάγει πρωταθλήματα με μεγάλη επιτυχία, επειδή οι άνθρωποι της γνωρίζουν το αντικείμενο και είναι σωστοί και εργατικοί τόσο το Δ.Σ. όσο και οι έμμισθοι της Ομοσπονδίας. Για το μέλλον πιστεύω θα ήταν καλό να γίνονται κούπερ τεστ για τους διαιτητές του αγροτικού, για να ξέρουμε κι εγώ και η Ομοσπονδία τις αντοχές του κάθε διαιτητή και τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει.

 

Ποια προβλήματα υπάρχουν στις διαιτησίες των αγροτικών παιγνιδιών και τι πρέπει να βελτιώσουμε στα προβλήματα αυτά;

Τα προβλήματα της διαιτησίας είναι πολλά. Καταρχήν ο αριθμός των διαιτητών είναι πολύ μικρός και δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής των ικανότερων, λαμβάνοντας υπόψην τα κωλύματα και τις ιδιαιτερότητες. Πρέπει να εγγραφούν νέοι διαιτητές και να αποκτήσουν εμπειρίες. Εμείς πολύ σύντομα θα φέρουμε νέα άτομα τα οποία θα μπορούν να μας βοηθήσουν άμεσα.

 

Πως βλέπεις το επίπεδο των διαιτητών του Σ.Δ. ΕΠΟΛ;

Το επίπεδο είναι αρκετά καλό, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τους φίλους μου καθηγητές διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Μ. Καραϊσκάκη και κ. Μ. Τσαγγάρη για τα επιμορφωτικά σεμινάρια διαιτησίας που μας προσφέρουν κάθε χρόνο. Είμαστε μια Ομοσπονδία που θέλει οι διαιτητές της να είναι ενημερωμένοι για τους νέους κανονισμούς, αλλά και τις όποιες αλλαγές τυχόν θα υπάρξουν.

 

Η ΕΠΟΛ είναι μια από τις ιστορικές και μεγάλες Ομοσπονδίες που υπάρχουν στο νησί μας . Πες μας δυο λόγια πως εσύ βλέπεις τα πράγματα σαν ουδέτερος για την Ομοσπονδία αυτή.

Η ΕΠΟΛ είναι μια Ομοσπονδία πολύ οργανωμένη.  Όλα λειτουργούν σωστά διότι έχει άτομα γνώστες του αντικειμένου και εργατικούς έμμισθους, όπως είναι ο Αντρέας Ματθαίου και η Έλενα Αντωνίου οι οποίοι εργάζονται άψογα για να διεξάγονται τα πρωταθλήματά μας, χωρίς κανέναν πρόβλημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία όπως και όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

 

Η ΕΠΟΛ διαθέτει ιστοσελίδα για να ενημερώνει το φίλαθλο κοινό και γενικά όλους για όλα όσα αφορούν την Ομοσπονδία και τα Πρωταθλήματα της. Πιστεύεις ότι βοηθά όλο αυτό και τι μπορεί να αλλάξει αν χρειάζεται για να βελτιωθεί;

Η ιστοσελίδα βοηθά πάρα πολύ. Εξάλλου ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Πιστεύω πως είναι απαραίτητη η γενική βελτίωση της ιστοσελίδας μας.

 

Το Δ.Σ. ΕΠΟΛ στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε να ορίζει παρατηρητές διαιτησίας για αρχή σε ορισμένους αγώνες. Πως βλέπεις την απόφαση αυτή;

Είναι μια απόφαση αναγκαία και σωστή η παρουσία παρατηρητή διαιτησίας στους αγώνες. Είναι τα μάτια και τα αυτιά της Ομοσπονδίας και με την σωστή αξιολόγηση βοηθά τον διαιτητή να καλύψει τυχόν αδυναμίες.

 

Κλείνοντας την σημερινή συνέντευξη αν θέλεις να μας αναφέρεις οτιδήποτε άλλο επιθυμείς και που πιθανόν δεν αναφερθήκαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ευχαριστώ επίσης τον φίλο μου τον Νάκη για την συνεργασία που έχει μαζί μου, όπως επίσης και τον αντιπρόεδρο κ. Κόκο Ασπρή, ο οποίος έρχεται και σε κάποια παιχνίδια σαν παρατηρητής και με τις διάφορες παρεμβάσεις του σαν παλιός διαιτητής βοηθά τους διαιτητές μας. Ευχαριστώ επίσης τον Αντρέα Ματθαίου που σαν παλιός διαιτητής και εκτελεστικός της Ομοσπονδίας έχει μιαν άψογη συνεργασία μαζί μου σε όλους τους τομείς.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Χατζηκωστή όχι μόνον για την συνεργασία αλλά και για την γενική του προσφορά. Άνθρωποι σαν τον Κώστα Χατζηκωστή είναι κόσμημα για την ΕΠΟΛ αλλά και στο ποδόσφαιρο σαν παράγοντας.

* Η συνέντευξη δόθηκε στον Εκτελεστικό Αντιπρόσωπο της ΕΠΟΛ Αντρέα Ματθαίου

Κοινοποίηση: